Näringslivsdagen i Karlskrona den 12-13 oktober

Varje år så är det viktigt för Torsås att vara representerade på Näringslivsdagen i Karlskrona. Speciellt viktigt kanske det är nu när planerna på att utveckla Bergkvara Hamn till ett nytt företagscenter och med massor med lokaler för virtuella svenska företagare. Idag är det ju så många som sitter och arbetar med enbart en dator som verktyg, så visst måste det vara något som kan finnas potential i. Här kommer då detta år, 2017, Torsås Kommun att vara med på Näringslivsdagen, och presentera det som komma ska. Kanske kommer det redan vid dessa dagar visa sig vara en positivt gensvar, då det redan nu är möjligt att boka sina lokaler i det inom kort ny hamnområdet.

Andra utställare på mässan

Som vanligt blir det naturligtvis en folkfest att besöka Näringslivsdagen i Karlskrona för alla familjer och företagare i Torsås Kommun. Här händer det ju vanligtvis inte så mycket, så detta är nästan som en liten fest där alla som känner varandra kan träffas och samtala. Detta leder alltid till att både kommunen och företagare inhämtar kontakter och sprider liv i den lilla orten. Detta år är det de största som tar plats på mässan. Här finns Spinova, Yaskawa, Stage4you och många andra. Det kommer att bli cirka 100 utställare och företag representerade, vilket gör detta till en av de största dagarna hitills.

Det är viktigt med Näringslivsdagen för Bergkvara

Som liten obetydlig ort i Sverige så befinner sig Bergkvara nästan alltid i underläge. Här kommer då dessa näringslivsdagar i Karlskrona Kommun att bidra till inspiration som kan få orten att expandera inför framtiden. Det handlar helt enkelt om att sätta Bergkvara på den svenska kartan igen. Om nu detta blir som industri och företags-ort eller om det blir en vidareutveckling av den växande turismen är det ingen som vet. Hur som helst kommer detta att vara två dagar varje år som bidrar till att Bergkvara kan utvecklas och få mera kraft under vingarna inför den ovissa framtiden. Detta är något som verkligen behövs. Nästa år kanske det är dags för Intresseföreningen Bergkvara Hamn att vara med på ett hörn.